| « Önceki konu :: Sonraki konu » |
| Yazar |
Mesaj |
Ozcrash (Yönetici) Alanı: Yönetmenlik

Kayıt: 11.03.2006 İletiler: 4071 Sanal Dostum Konum: İstanbul
|
Tarih: Cmt Ekm 28, 2006 4:13 pm İleti konusu: Sims2 Çatı Yapımı |
|
|
Hangi programlara ihtiyacınız var?
-SimPE
-Bir resim programı (bu iş için Adobe PhotoShop öneririm fakat başka bir resim programı da kullanabilirsiniz.)
Başlangıç:
Başlamadan önce SimPE’nin bir ayarını değiştirmeliyiz.Üst menüden Extra>Prefences açın.SimPE Settings sekmesine gelin ve Advanced Mode’u işaretleyin.OK’a basın ve SimPE’yi kapatıp yeniden açın.
Step-1
Object Workshop’u açın ve objelerin yüklenmesini bekleyin.
Step-2
Bu ilk değiştireceğimiz çatı Burnt Red Tile olacak.Other kategorisinin Roofs kategorisinden bu çatıyı bulun ve Next’e tıklayın.
Açılan bölümdeki Task kısmından Clone’u seçin ve alttaki resme göre seçenekleri işaretleyip Start’a basın.
Şimdi çıkan ekranda tasarımınıza bir Title(İsim) ve Açıklama(Description) yazın.Fakat sakın Price(Fiyat)’i değiştirmeyin.Yazdıktan sonra Finish’e basın.
Scenegraph Rename Wizard açılacak.Hiçbirşeyi değiştirmeden OK’a tıklayın.
“Save As” ekranı açılacak.Bir ad verip kaydedin.
Step-3
Plugin View’e gelin.Resource Tree’den "Texture Images (TXTR)” seçip sağ penceredeki resimlerden hepsini değiştireceksiniz bir tane seçerek başlayın.Sonra da Export’a tıklayıp bir yere kaydedin.Fakat kaydederken adını değiştirmeyin.
Resimleri yeniden tasarımlayın ve sonra Import’a basarak değiştirin.
Step-4
http://sims.ambertation.de/en/guiddb/ adresine girin.Login olun.Register Object’e tıklayın.Çatı tasarımınız ismini yazın ve bir GUID verilmesini bekleyin.Bir GUID vericne bunu kopyalayın.Şimdi SimPE’ye dönelim
---
Resource Tree’den “Roof XML” seçin ve sağ pencerede olan tek seçeneği seçin.Açılan listeden guid’i bulun tıklayın ve bu kopyaladığınız guid ile değiştirip Commit’e tıklayın.
Step-5
a.Kopyaladığımız bu GUID kodunu “stringsetgroupid” ve "resourceid" yerlerinin kodları ile de değiştirin.
b.Parantez içindeki kodu (0x4C8CC5C0) "resourcegroupid" kısmındaki kod ile de değiştirin.
c.Commit’e basın.
d.Resource semeksine gelin (Plugin View’in bulunduğu menüden).
e.Roof XML’yi seçin, sağdaki tek bölümü seçin ve Group bölümünü 0x4C8CC5C0 ile ve Instance bölümünü de kendi çatı tasarımınızın GUID’i ile değiştirin.Sonra da Commit’e basın.
f.Hala Resource sekmesinde kalarak Resource Tree’den “Text Lists” seçin ve sağ penceredeki tek seçeneği seçin.Kendi çatı tasarımınızın GUID kodunu “Group” bölümüne yazın ve Commit’e tıklayın.
Şimdi de paketi kaydedip çıkın, artık oyunda kendi yarattığınız çatı var!
İpucu:Eğer oyunda gözükmezse yarattığınız paketi Downloads klasörüne koyun...
Big thanks to ModTheSims2 _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
sweet trouble

|
Tarih: Cmt Ekm 28, 2006 4:36 pm İleti konusu: |
|
|
anlattığın içN çoK SAOL  |
|
| Başa dön |
|
 |
Mr_Maniac

|
Tarih: Per Kas 02, 2006 12:47 pm İleti konusu: |
|
|
| Bu Konu Hakkında Birşey Bilmeyenlere veya Daha fazla Şey Öğrenmek İsteyenlere Yardım Ettin Ozan.Tebrikler. |
|
| Başa dön |
|
 |
ReFoSh (Atıldı!)
Kayıt: 01.11.2005 İletiler: 2214 Sanal Dostum Konum: İstanbul/Türkiye
|
Tarih: Cmt Kas 04, 2006 6:48 am İleti konusu: |
|
|
| Sağol ozan. Bende merak ediyordunm. |
|