bedrijven

Waarom zou je een logo laten ontwerpen?

Grafisch design

Er zijn genoeg startende ondernemers die denken dat ze hun eigen logo kunnen maken. Met een beetje creativiteit en kennis van ontwerpprogramma’s kan dat op zich prima, maar bedenk je wel dat er dan waarschijnlijk geen gedegen onderzoek achter deze beeldtaal zit. Een logo laten ontwerpen door een professionele vormgever omvat namelijk zoveel meer dan enkel het beeldmerk en een mooi lettertype. Er zit namelijk een complete gedachte en zelfs een doelgroepanalyse achter, en dat had je niet in de gaten, toch? En los van het feit dat een logo laten ontwerpen resulteert in iets wat daadwerkelijk past bij je doelgroep, kan een professionele designer natuurlijk veel gedetailleerder en grafischer werken dan jij. Doe jezelf dus een plezier en investeer in een goede logo designer.

 

Wat kost een logo laten ontwerpen?

Het ligt er een beetje aan hoeveel ervaring de designer heeft wat het kost om een logo te laten ontwerpen. En doorgaans zul je ook een visitekaartje, briefpapier, social media buttons en zelfs en heuse website nodig hebben. Veel ontwerpbureaus waar je terecht kunt voor het laten ontwerpen van een logo zijn ook gespecialiseerd in het bouwen van websites, dus dan sla je meteen twee vliegen in één klap. Een logo laten ontwerpen is dus lang niet het enige wat je nodig hebt om te starten met je bedrijf.

 

Een goed logo is direct herkenbaar

Hoe herken je nu eigenlijk een goed logo? Waar moet dat aan voldoen? Een goed logo laten ontwerpen duurder is dan je denkt, puur doordat het moeilijker is dan het lijkt om iets te creëren dat herkenbaar, sterk en passend bij jouw bedrijf is. Er zit nu eenmaal een hele visie achter, en een doelgroeponderzoek. Jij denkt misschien dat dat logootje heel snel getekend is en dat die ontstaan is uit de eerste schetsen. Een echte vormgever weet dat het veel ingewikkelder is dan dat om iets te creëren dat aansluit bij jouw bedrijf, product en doelgroep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *