Bouwfotografie
fotograaf

Alles over Bouwfotografie

Natuurlijk wil jij met te weten komen over wat Bouwfotografie, want wie wilt dat nou niet? Daarom ga ik je vandaag een heleboel informatie geven over het het precies inhoud, wat je ermee kunt en waarom we het gebruiken. Om meer te weten te kunnen komen over het onderwerp ga je je zo meer vertellen over fotografie. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende vormen van fotografie en er zijn ook een heleboel onderwerpen waarin jij je kunt specialiseren. Lees gerust verder om meer te weten te komen over fotografie. 

Wat is fotografie?

Om meer te weten te komen over wat Bouwfotografie precies is, en waarvoor het wordt gebruikt ga ik je eerst een boel informatie geven over fotografie. Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vastleggen van afbeeldingen, voorwerpen, verschijnselen op radiatie of stralingsgevoelig materiaal. Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld en bijzonder maar dat valt gelukkig allemaal wel mee. Het woord foto is afgeleid van het grieks en betekent letterlijk schrijven met licht. Iemand die beroepsmatig fotografie verricht is een fotograaf. 

 

Wat zijn de taken van een fotograaf?

Een fotograaf houd zich voornamleijk bezich met het maken van fotos, maar dat was voor iedereen waarschijnlijk al wel duidelijk. Zo houd een natuurfotograaf zich bezig met natuurfotografie en een bouw fotograaf zich bezig met Bouwfotografie. Zeker met de huidige technieken zijn er steeds meer mensen die met behulp van fotobewerkingsprogramma’s foto’s maken. Hiervoor is het niet perse nodig om een fotocamera te hebben. Mensen kunnen makkelijk al bestaande fotos bewerken tot een totaal nieuw product, mits ze hier toestemming voor hebben gekregen. 

 

Dan ook nog een stukje geschiedenis

Nu we dan toch bezig zijn zou ik het fijn vinden om je ook nog wat te vertellen over de geschiedenis van fotografie. Dit heeft verder niks te maken met Bouwfotografie, maar het is naar mijn mening toch wel leuk om te weten. Al in 1826 was het iemand gelukt om een foto te maken door middel van lichtgevoelig materiaal in een camera obscura bloot te stellen. Een camera obscura is een verduisterde ruimte met in een van de wanden een klein gaatje wat licht door laat. Het hier door vallende licht werpt een afbeelding van de buitenwereld op de tegenoverliggende wand. Op deze manier kun je zonder dat je een fotocamera hebt toch een afbeelding projecteren op een bepaald vlak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *