Zoekmachine

Weinig budget voor een SEO-marketeer? Dit kun je zelf doen

Zoekmachine optimalisatie

 

Hoe meer aandacht van jouw doelgroep, hoe eerder klanten naar je toe komen om iets van je te kopen. Hoog scoren in de organische zoekresultaten is de perfecte manier om door veel mensen gevonden te worden. Zoekmachine-optimalisatie voor je website is dus erg belangrijk: 87 procent van de internetgebruikers beginnen namelijk hun zoektocht in Google. 

De kleinere ondernemer met een minimaal budget vindt de kosten voor een bureau misschien net iets te hoog. Gelukkig kun je zelf ook al veel doen. Hieronder staan een aantal tips waarmee je zelf aan de slag kan. 

Tip 1: SEO-geoptimaliseerde teksten 

Teksten met zoekwoorden zijn erg belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Via de Keyword Planner van Google kun je makkelijk achterhalen waarmee je scoort bij jouw doelgroep. Ben je zelf niet handig met teksten of twijfel je over jouw werk? Vraag dan een taalvaardige kennis om het voor je na te kijken. 

Tip 2: Links uitwisselen binnen je netwerk

Linkbuilding is ook handig om hoger te scoren. Het is een simpel principe: je vraagt een andere ondernemer uit jouw netwerk om de link van jouw site op hun site te plaatsen. Dit wordt gezien als een stem voor jouw bedrijf op het internet door Google. Hoe meer stemmen jij hebt, hoe hoger je score wordt. 

Tip 3: Een eenvoudige menustructuur 

Onthoud dat je website geen doolhof moet zijn. Jouw kopers willen nooit meer dan 3 klikken verwijderd zijn van hun beoogde product of dienst. Begin liever met het uittekenen van een eenvoudig menu dat je later nog kan uitbreiden. 

Tip 4: Meten is weten 

Google Analytics is de perfecte tool om te weten wat mensen doen als ze zich eenmaal op jouw site bevinden. Door goed de resultaten bij te houden kun je zien waar je de site nog moet aanpassen. 

Tip 5: Maak het vooral leuk en waardevol 

Last but not least: bezoekers willen vooral vermaakt worden en geïnspireerd raken. Wees dus niet terughoudend met leuke plaatjes, video’s en blogs. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *