Werving en selectie Breda
zakelijk

Ga voor Werving en selectie Breda

Wat doet werving en selectie Breda? en waarom bestaat het? Deze vragen ga ik vandaag voor je beantwoorden. Daarnaast ga ik je een heleboel handige informatie geven over wat werving en selectie precies is. Werving en selectie staat ook wel voor recruitment, dit woord zul je vaak zien terugkomen in deze tekst. Het woord verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen voor schikte kandidaten voor een vaste baan of tijdelijk werk. Dit staat gelijk aan de strategie en doelstelling van een organisatie of onderneming. Het is onderdeel van het personeelsbeleid van een onderneming of openbare dienst dat soms uitbesteed wordt aan dienstverleners of overheden.

 

Wat is een recruiter?

Nu ga ik je in het kort uitleggen wat een recruiter precies is en doet. Een organisatie zal altijd als eerst zelf proberen om werknemers te werven en te selecteren, zonder een derde partij. De recruiter is een functie die in de meeste gevallen valt onder de personeelszaken of human resource management (HRM) en heel vaak voorkomt bij grote organisatie. Werving en selectie Breda (Zuydt Werkt) houdt zich dus voornamelijk hier mee bezig. Vaker wordt deze functie uitgevoerd als onderdeel van het brede takenpakket van een medewerker personeelszaken. 

 

Detacheren

Detacheren is een andere vorm voor het invullen van en functie binnen een bedrijf. Al komt dit op hetzelfde neer als werving en selectie Breda. De werknemer heeft in dit geval een contract met de detacheringsorganisatie en wordt op basis van een bepaald project gedetacheerd bij meerdere opdrachtgevers. Op deze manier zijn er altijd nieuwe werknemers beschikbaar voor verschillende functies. Dit contract is vaak voor een bepaalde periode, maar kan natuurlijk ook voor een onbepaalde tijd zijn. Maar in beide gevallen is een opzegtermijn verwekt in het contract en kan er sprake zijn van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenopbouw, auto, telefoon en spaarregeling.

 

Detavast

Een andere manier voor het invullen van missend personeel is detacheren. De werkgever heeft in dit geval een contract met werving en selectie Breda, en wordt op projectbasis gedetacheerd bij verschillende opdrachtgevers. Dit is een mogelijkheid wanneer de opdrachtgever vanwege een vacaturestop de werknemer niet gelijk mag aannemen. Ik hoop dat ik je na het vertellen van deze informatie wat meer heb kunnen vertellen over detacheren. En dat je nu een stuk beter weet wat het is en waar het voor gebruikt wordt. Zo niet? Zoek dan nog even wat meer informatie op het internet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *