WWFT

De Wet ter voorkoming van witwassen (WWFT)

Compliance risk

De WWFT-wet is een wet in Nederland die al een tijdje bestaat. Elk bedrijf in Nederland moet in principe hieraan voldoen. Het is namelijk een wet die voorkomt dat er wordt witgewassen. Witwassen is het zorgen voor het terugbrengen van crimineel geld in het witte circuit. Criminelen doen dit vaak door transacties met bedrijven die van niets afweten. Dit lijkt goed, maar het tegendeel is waar. Het is namelijk vaak niet te bewijzen dat jij er als bedrijf niets vanaf wist, waardoor jij met de gebakken peren zit. Het kan hele vervelende gevolgen hebben om in zee te gaan met criminelen, waaronder reputatieschade en zelfs faillissement. Dit moet natuurlijk geprobeerd voorkomen te worden, vandaar dat de WWFT-wet in het leven is geroepen.

Compliance Risk

Compliance Risk gaat erover dat de WWFT-wet correct nageleefd wordt. Dit is belangrijk, om de negatieve gevolgen zeker te kunnen voorkomen. Je kan hiervoor een software pakket aanschaffen, die jou kan helpen de WWFT goed toe te passen. Met dit systeem word je stap voor stap begeleid in het proces van het screenen van je klanten. Hiermee kan je risico’s herkennen en vermijden. Als je risico’s tegenkomt, ben je volgens de WWFT-wet ook weer verplicht dit te melden. Zo kan criminaliteit tegengegaan worden op de juiste manier.

Risico’s herkennen

Met Compliance Risk is het mogelijk om risico’s te herkennen. Zo kan je bijvoorbeeld zien of het bedrijf al eerder boetes heeft gekregen, of al eerder de wet niet heeft nageleefd. Zo kan jij er persoonlijk voor zorgen dat onder andere fraude en witwassen wordt tegengegaan. Daarom is het belangrijk dat je Compliance Risk goed integreert in je bedrijf. Door het eenvoudige tien stappenplan te volgen, zorg je ervoor dat je de WWFT-wet compleet naleeft en dat je bent beschermd tegen criminele activiteiten. Zo kan jouw bedrijf gewoon veilig voort blijven bestaan, zonder dat je bedrijf geassocieerd wordt met witwassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *